Lélekringató - Tatabányán

Holisztikus szemlélettel, szelíd gyógymódokkal a "Mint lent-úgy fent, mint fent-úgy lent" egyensúlyának megteremtése életünkben, a jó közérzetünk érdekében.

Lélekringató

 

" Felelősséggel tartozunk azért, hogy megtaláljuk és elismerjük azt a helyet, amelyet a természet kijelölt számunkra.
Ez azt is jelenti, hogy gondoskodunk azokról az élőlényekről, amelyek alattunk állnak a hierarchiában (az állatokról és a növényekről), tiszteljük és figyelembe vesszük a törvényeket, és ha spirituális és vallásos emberek vagyunk, tiszteljük a felettünk állókat. "

Rüdiger Dahlke

 

 

"Aki hisz, az bizalommal tud fordulni a világ felé.

 

 

 

Annak az embernek van önbizalma."

 

 

 

szep_2.jpg

 

 

 

"Nem az a lényeg, hogy milyen események érnek minket, hanem, hogyan éljük meg azokat."

 

 

 

kek_madar_2.jpg

 

 

 

A kék madár története:

 

 

 

Volt egyszer egy madár. Két tökéletes szárnnyal és gyönyörű, fénylő, színes tollakkal áldotta meg a sors.

 

 

 

Az olyan állat, mely szabadon repülhet az égen, boldoggá teszi azt, aki nézi.

 

 

 

Egy napon megpillantotta ezt a madarat egy nő, és beleszeretett. Az ámulattól tátott szájjal figyelete a repülését, a szíve hevesebben vert, a szeme szerelmesen csillogott.

 

 

 

Egyszer megkérte, hadd repüljön vele, és átszelték az egész égboltot, teljes harmóniában.

 

 

 

De, egy napon arra gondolt,: mi lesz, ha a madár egyszer majd távolabbi hegyeket is megakar ismerni? És megijedt.

 

 

 

Félt, hogy más madárral nem fogja ugyanezt érezni. És irigykedett, irigyelte a madarat, amiért tud repülni. És egyedül érezte magát.

 

 

 

Ezt gondolta:"Csapdát állítok neki, és ha megint jön, nem repülhet el tőlem."

 

 

 

A madár szintén szerelmes volt belé, és másnap meg is jelent, ahogy szokott.. De, beleesett a csapdába. Fogoly lett.

 

 

 

A nő kalitkába zárta, és egész nap nézegette. Most már mindig vele volt a szenvedélyének tárgya, és mondogatta a barátnőinek, akik azt mondták:" Neked mindened megvan."

 

 

 

De a nő szép lassan különös átalakuláson ment át: most, hogy teljesen övé volt a madár, hogy nem kellet állandóan  meghódítania, kezdte elveszíteni a lelkesedését.

 

 

 

Mivel a madár nem repülhetett, nem tudta kifejezni létének értelmét, és lassan megfakult, elveszítette tolli ragyogását, és megcsúnyult. A nőt már nem is érdekelte többé, s csak annyira törődött vele, hogy enni adjon neki, és tisztán tartsa a kalitkáját.

 

 

 

Egyik nap elpusztult a madár. A nőt elfogta a bánat, és éjjel-nappal rágondolt. De nem a kalitkára emlékezett, hanem arra anapra, amikor először meglátta boldogan repülni  a felhők között.

 

 

 

Ha elgondolkodott volna, rájött volna, hogy ami annak idején rabul ejtette a szívét, az éppen a madár szabadsága volt, szárnyainak dinamikus mozgása, és nem a külseje.

 

 

 

A madár nélkül az ő élete is elvesztette az értelmét, és a halál hamarosan bekopogtatott hozzá.

 

 

 

"Miért jöttél?"- kérdezte a halált. "Hogy újra együtt repülhess a maddaraddal"-felelte a halál. " Ha hagytad volna, hogy mindig elrepüljön, és visszajöjjön hozzád, csak még jobban szeretted volna. Most viszont, még ahhoz is rám van szükséged, hogy hogy újra találkozhass vele."

 

 

 

(Paulo Coelho)

 

 

 

"Ha meg akarod találni az igaz szerelmet, először is magadat kell megtalálnod. Meg kell ismerned a középszerű szerelmet is, hogy eleged lehessen belőlük. Már ez a kevéske élettepasztalat is megtanít arra, hogy senki sem ura semminek, minden csak illúzió- és ez egyaránt igaz az anyagi és a szellemi javakra. Aki már veszített el olyasmit, amit elveszíthetetlennek gondolt, az rájön, hogy valójában semmije sincs. És ha semmid sincs, akkor az idődet sem kell arra fecsérelned, hogy vigyázz a dolgaidra, amelyek valójában nem is a tieid.

 

 

 

Sokkal jobban teszed, ha úgy élsz, mintha minden napod, életed első- vagy az utolsó napja volna!"

 

 

 

(Paulo Coelho)

"Egy ember egy éjszaka azt álmodta, hogy az Úrral sétál a tengerparton. Jelenetek villantak fel az életéből. Minden egyes jelenetnél két, párhuzamos lábnyomot látott a homokban: az egyik az övé volt, a másik az Úré.
Amikor élete utolsó jelenete is véget ért, visszafordult, és szemügyre vette a homokban látható lábnyomokat.
Meglepődve vette észre, hogy élete során több alkalommal csak egy sor lábnyomot lát. Arra is rájött, hogy ezek éppen élete legnehezebb és legszomorúbb időszakaira esnek. Nem hagyta nyugodni a dolog, s megkérdezte az Urat:
- Uram! Azt ígérted, ha úgy döntök, hogy követlek, akkor mindig velem leszel. De íme, épp a legnehezebb időkben csak egyetlen sor lábnyom látható. Nem értem, miért hagytál el épp akkor, amikor a legnagyobb szükségem lett volna Rád?
Az Úr így felelt:
- Drága gyermekem! Szeretlek, és soha el nem hagynálak. Azért látsz néhol csak egyetlen sor lábnyomot, mert amikor a legnehezebb időszakokat élted át, amikor igazán szenvedtél, akkor a karjaimban vittelek."

 

"Boldog lehetsz, ha….

 

Felsorolok az alábbiakban 15 olyan dolgot amelyről ha lemondasz, garantáltan boldog leszel. Ha őszinte vagy önmagaddal rájöhetsz hogy vannak az életedben olyan dolgok, én csak „ragacsoknak” nevezem őket,  amelyekhez rettenetesen ragaszkodsz, de amelyek keserűséget, csalódást, önmarcangolást eredményeznek a mindennapjaidban… és mégis annyira, de annyira ragaszkodsz hozzájuk. Itt az ideje hogy megismerd ezeket, szélnek ereszd őket és felszabadulj. Készen állsz?

 

A ragacsmentes élethez vezető út:

 

1. Engedd el a kényszert, hogy mindig igazad legyen.

 

Az emberek többsége nagyon rosszul viseli ha nincs igaza. Ragaszkodnak az igazságukhoz, még akkor is ha ez egy jó kapcsolatot veszélyeztet vagy hatalmas stresszt és fájdalmat okoz nekik és másoknak. Amikor legközelebb rád tőr a kényszer hogy érvényt szerezz igazadnak, tedd fel magadnak a kérdést hogy öt év múlva fog-e valaki emlékezni erre az összecsapásra? Származik-e valami hasznos, hosszú távú eredmény belőle? Ha nem, akkor ez többnyire azt jelenti hogy csak az egód érzi veszélyben magát, arról pedig már megbeszéltük, hogy nem a kutya sétáltatja a gazdáját…

 

2. Fogadd el, hogy nem kell mindig mindent kontrollálnod.

 

Ne akarj mindig mindent kontrollálni ami az életedben történik, eseményeket, embereket, szituációkat. Engedd meg a körülötted lévőknek, családtagoknak, kollégáidnak vagy az idegeneknek, hogy egyszerűen csak létezzenek. Engedd meg hogy olyanok legyenek amilyenek és meg fogsz lepődni hogy mennyire felszabadultabb és nyugodtabb leszel.

 

3. Ne hibáztass.

 

Ne hibáztass másokat a körülményeidért, azért amid van vagy nincs, azért amit érzel vagy nem érzel. Ne add át másoknak az erődet, hanem vállalj felelősséget az életedért.

 

4. Hagyj fel az önmarcangolással.

 

Ajaj, ez egy kemény dió. Elképesztő, hogy milyen mértékben bántják az emberek saját magukat a szennyező, önmaguk ellen irányulón belső monológokkal. Ne higgy el minden gondolatot ami az elmédből kipattan. Erre senki sem tanított bennünket, de szokásoddá kell tedd, hogy megszűröd a gondolataidat, főleg azokat amelyek negatívak és ellened irányulnak. Te sokkal jobb vagy annál.

 

5. Hagyj fel a panaszkodással.

 

Jó lenne abbahagyni a panaszkodást mindazokkal a dolgokkal, emberekkel, szituációkkal, körülményekkel kapcsolatosan amelyek „megkeserítik az életedet”. Senki és semmi nem tud boldogtalanná tenni ha te nem hagyod. Nem a különböző helyzetek okozzák benned a negatív érzéseket, hanem az ahogyan értelmezed a különböző szituációkat. Ne becsüld alá a pozitív gondolkodás hatalmát!

 

6. Engedd el a korlátozó hiedelmeidet

 

Azzal kapcsolatosan hogy mit tudsz és mit nem tudsz megtenni, hogy mi lehetséges és mi nem lehetséges számodra. Tárd ki a szárnyad és repülj! Ne engedd, hogy holmi hiedelmek leláncolva tartsanak a mocsárban.

 

7. Hagyj fel a bírálattal.

 

Engedd el a kényszerét annak hogy mindent megkritizálj, eseményeket, embereket akik mások mint te vagy. Minden ember más és ugyanakkor minden ember egyforma. Mindenki ugyanazt akarja: hogy boldog legyen, hogy szeressen és szeressék, hogy megértsék. Csak úgy kapod meg azt amit szeretnél ha te is megadod másoknak pontosan azt amit szeretnél.

 

8. Ne akarj lenyűgözni másokat.

 

Ne akarj más lenni mint aki vagy csak azért hogy tetszelegj mások előtt. Ez soha nem működik. Abban a pillanatban, hogy leveted az álarcaidat, amikor már nem akarsz más lenni mint aki vagy, amikor saját magadat adod, észre fogod venni, hogy az emberek varázslatos módon vonzódni fognak hozzád.

 

9. Fogadd el a változást, ne állj ellent neki.

 

A változás jó. A változás segít eljutni A-ból B-be. A változás segít, hogy átalakítsd az életed és a körülötted levők életére pozitív hatással légy. Mindig kövesd a szívedet, tedd azt ami lelkesedést hoz az életedbe, fogadd el a változást, ne állj ellent neki.

 

Kövesd a szíved és az univerzum ott fog ajtókat nyitni számodra ahol addig falak álltak.” (Joseph Cambell)

 

10. Hagyj fel a címkézéssel.

 

Ne címkézz fel eseményeket, embereket, dolgokat csak azért mert mások mint te, mert nem érted őket és próbáld megnyitni az elmédet apránként, lépésről lépésre. Az elme csak akkor működik ha nyitott. „A közömbösség legmagasabb formája az amikor megtagadsz valamit amiről semmit sem tudsz” (Wayne Dyer)

 

11. Engedd el a félelmeidet.

 

A félelem pusztán egy illúzió. Nem létezik. Te hívtad életre. Csak a te elmédet tartja fogva.

 

Az egyetlen dolog amitől félnünk kell, az a félelem maga” (Franklin D. Roosevelt)

 

12. Hagyj fel a kifogásokkal.

 

A leggyakrabban önmagunkat korlátozzuk azzal a rengeteg kifogással mit képesek vagyunk legyártani. Ahelyett hogy azon munkálkodnánk, hogy az életünk jobb legyen, fogva tartjuk magunkat a kifogásainkkal, amelyekkel az esetek többségében hazudunk saját magunknak is. A kifogásaink 99,99%-a nem valós.

 

13. Engedd el a múltat.

 

Tudom, tudom, nagyon nehéz. Főleg akkor amikor a múlt sokkal jobban néz ki mint a jelen és amikor a jövő félelmetesnek tűnik, de el kéne gondolkodni azon, hogy talán a jelen pillanat az amid valóban van… csakis a jelen pillanat. A múltadat, amire úgy áhítozol ugyanúgy nem vetted számításba amikor jelen volt az életedben. Ne csapd be magad. Légy jelen abban amit csinálsz és élvezd az életet…. MOST. Az élet az utazásról és nem a megérkezésről szól. Mindig legyen célod a jövőddel kapcsolatosan, de éld meg a jelent.

 

14. Engedd el a kötődéseidet.

 

Ezt talán a legnehezebb megérteni és elfogadni. Én is ezzel küzdök a legtöbbet, de nem lehetetlen. Egyre jobbá válsz benne egy kis gyakorlással. Abban a pillanatban amikor feladod kötődéseidet a dolgokhoz (ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem kell szeretned őket, mert a kötődés és a szeretet két teljesen különböző fogalom, a kötődés inkább a félelemmel kapcsolatos, a szeretet pedig tiszta, nem öncélú és semmi köze nincs a félelemhez, a szeretet és kötődés nem tud egyszerre létezni) nyugodt leszel, toleráns, higgadt, békés.

 

15. Ne mások elvárásai szerint élj.

 

Az emberek többsége nem a saját életét éli. Úgy élik az életüket ahogyan másik diktálják, azt csinálják amit mások jónak látnak, amit a szüleik, barátaik, tanáraik mondanak, amit a kormány, a média szajkóz. Ezek az emberek nem vesznek tudomást a belső hangukról. Annyira lefoglalja őket hogy mindenki kedvében járjanak, hogy elveszítik a kontrollt az életük felett. Elfelejtik, hogy mi az ami boldoggá teszi őket, mi az amit ők szeretnének, amire nekik van szükségük… és előbb utóbb megfeledkeznek saját magukról. Egy életed van és azt most kell élned. Nem véletlenül születtél erre a világra. Vedd vissza az irányítást. Ne hagyd, hogy mások eltérítsenek az utadról. Soha sem késő!

 

Most hogy a végére értünk fel kell hívnom a figyelmedet valamire. Tökéletes a mi világunkban nincsen. Fejlődni azonban lehet, kell és szükséges. Gondolkodj el egy picit a fenti 15 ponton és hogy hogyan jelentkeznek ezek az életedben, mert egészen biztosan jelentkeznek. A cél nem az hogy abszolút módon kiiktasd ezeket, hiszen emberek vagyunk szubjektív megítéléssel, de érdemes figyelemmel kísérni ezeket a dolgokat az életünkben. Garantáltan boldogabb és kiegyensúlyozottabb leszel ha elkezded alkalmazni ezeket… apránként… lépésről, lépésre. Mindenkinek, természetétől függően más és más pont jelent majd kihívásokat és természetesen nem véletlenül. Azért születünk erre a Földre, hogy fejlődjünk és ha valaki talán kíváncsi hogy miben kell fejlődnie, hát válassza ki a fenti pontok közül azt amire az olvasás közben a legérzékenyebben reagált. Ott van tennivalója és általában ott kapja a legkeményebb leckéket is az élettől."

 

 

 

" A panaszkodás - imádkozás az ördöghöz."

 

 

 

" A gyávaság az önmagam boldog élete elleni erőszak."

 

 

 

"Az én életem erről az egy napról szól, mindig."

 

 

 

"A legtöbb ember azt gondolja, ha őszinte, akkor ezzel mások visszaélhetnek. Ha én őszinte vagyok, és kimondom ami velem történt, akkor megszabadulok a tehertől."

 

 

 

" A kudarc az az állapot, amikor az illető zsebében volt az energia, amellyel megoldhatta volna a  kihívást, azonban a lustaság, a gyávaság, a kifogások keresése,  a hanyagság, a tunyaság, a nagyképűség, az önzés, stb., erőssebb volt, így nem tette bele mindazt, amit tudott volna. Ezért a nap végére marad számára a keserű szájíz, valamint a folyamatos önmarcangolás, hogy miért nem tette bele. A nem sikerült meg azt jelenti, hogy valaki megtett mindent, amit tudott, azonban azt is tudja, hogy emberből van, és nem sikerülhet minden. Ha ő becsülettel  mindent beletett, mindez persze rosszul esik, de a nap végére nem marad lelkiismeretfurdalása, így nyugodtan alszik."

 

 

 

" A szabadság nem az, hogy valaki vállalja a felelőséget - a szabadság ott kezdődik, amikor valaki vállalhatja a felelősséget. A vállalhatja azt jelenti, hogy lehetőségünk van legalább kétféleképp dönteni. Lehetőségünk van másként élni. Ez a szabadság."

 

 

 

" Mindig a kialakult negatív megméretttetés mutatja meg, hogy ki milyen erős. Ha jól mennek a dolgok, akkor akkor nagyon könnyű hangoztatni, hogy én milyen erős vagyok."

 

 

Hála


"Amikor hálásak vagyunk, ekkor részesülünk áldásokban. Minél erősebb bennünk a megbecsülés egy dologért, annál nagyobb az esélyünk, hogy beteljesedjünk általa.
Az igaz és mély hála, maga a beteljesülés."

Yehuda

 

 

 

www.aranykapuegeszsegklub.hupont.hu

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 19
Tegnapi: 13
Heti: 145
Havi: 578
Össz.: 116 203

Látogatottság növelés
Oldal: Gondolatok, idézetek
Lélekringató - Tatabányán - © 2008 - 2018 - kapcsolatteremto-reiki.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »